Meditatie bijeenkomsten

We beginnen de avond met informeel thee drinken, tijdens het thee drinken kunnen vragen gesteld worden van algemene aard.

Rond 20.30 start het formele gedeelte van de avond en betreden we de meditatiezaal, we doen wat lichaamsoefeningen (zonnegroet) ter voor bereiding van het zitten in meditatie.
De meditatie begint met het reciteren van de Hart Soetra waarna aansluitend 25 minuten Za Zen (zitten in meditatie op een kussentje of stoel), een periode Kin Hin (loopmeditatie) Na de Kin Hin geeft onze Zen Leraar Maurits Hogen Dienske een Dharma les waarna nogmaals 25 minuten Za Zen volgt.
De meditatie wordt afgesloten met het reciteren van het Om Mani Pad Me Hum.

In ons gezamenlijk mediteren willen we een stimulans zijn voor elkaar. Onze groep bestaat uit leden die ervaring hebben met het zitten in meditatie. Omdat we in de bevoorrechte positie zijn dat de meditatie geleid wordt door Zen leraar Maurits Hogo Dienske is er ook de mogelijkheid tot persoonlijk onderricht.

De manier waarop geoefend wordt, komt overeen met de manier waarop er geoefend wordt in het International Zen Center Noorder Poort in Wapserveen.
Vanuit deze groep kun je dus gemakkelijk deelnemen aan de zen- programma's die daar worden aangeboden. Zie www.zenleven.nl

Introductiecursus

Voor mensen met weinig of geen ervaring met Zen meditatie is er twee maal per jaar een introductiecursus.
In deze cursus leer je de beginselen van de Zen meditatie. De zithouding, Kin Hin (loopmeditatie), Hartsutra. Er is ruimte voor het stellen van vragen en de mogelijkheid tot persoonlijke aandacht.
De cursusduur bestaat uit 8 donderdagavonden van 18.30 tot 20.00 uur en vindt plaats in het voorjaar en najaar.
De kosten bedragen 75,-
Informatie over deze cursus kun je krijgen bij Phil van Velzen Tel: 020=6934578, Philvanvelzen@deruimteamsterdam.nl

Na deze introductiecursus kun je het oefenen van mediteren voortzetten in de doorgaande groep, zoals hierboven beschreven, op donderdagavond 20.30-22.00 u. en gegeven door onze ZEN leraar Maurits Hogo Dienske.